Het Nederlandse bedrijf Coulisse heeft op de belangrijke Amerikaanse techbeurs CES de innovatieprijs ontvangen. Het bedrijf kreeg de prijs voor zijn Eve MotionBlinds Upgrade Kit, een motortje dat rolgordijnbuizen op afstand bedienbaar maakt. Met het apparaat haakt Coulisse in op de komst van de belangrijke nieuwe smarthomestandaard Matter.
 

De Innovation Award gaat naar bedrijven die de organisatie van CES als zeer veelbelovend ziet. Coulisse is een van de dertien Nederlandse bedrijven die zo’n prijs wonnen.

De Upgrade Kit is de nieuwste uitvinding van Coulisse, die hiervoor samenwerkt met het Duitse Eve. Een opzetstuk met een motortje zorgt ervoor dat bestaande rolgordijnen automatisch op en neer kunnen. Het gordijn is via een app, een afstandsbediening of spraakassistent te bedienen. Handmatig bedienen door aan het koord te trekken kan ook gewoon.

Simpele manier om levensduur te verlengen

Het apparaat is kabelvrij en werkt op een accu. Die kan worden opgeladen met een USB-C-kabel, zonder daarvoor het rolgordijn te hoeven demonteren. Bij gemiddeld gebruik moet de Upgrade Kit een of twee keer per jaar worden opgeladen.