Design prijs winnaar

PERGOLA SOLAR is een oplossing die schaduw geeft op zonnige dagen, de gebruiker beschermt tegen regen en tegelijkertijd energie opwekt.

Pergola Solar lamellendak
Pergola Solar by Solarbreaker

Designprijs 2021

De opgewekte energie wordt gebruikt om de pergola te laten werken – voor het aandrijven van de motoren, ZIP-luiken, geïntegreerde verlichting en andere accessoires zoals verwarmingen, USB-poorten en luidsprekers. Het modulaire ontwerp maakt montage op 4 poten op de grond of 2 poten op de grond en een gevel mogelijk. De roterende lamellen van het pergoladak kunnen met of zonder fotovoltaïsche installatie worden gebruikt. Door de mogelijkheid om ze 135 graden te draaien, kunt u een strak dak krijgen of de zon onder de pergola laten.

Energie opwekken

De integratie van fotovoltaïsche panelen in de lamellen geeft de gebruiker een grote oppervlakte om elektriciteit op te wekken. Het dak van de pergola kan 80W energie opwekken op 1 m² oppervlakte, waardoor het voldoende elektriciteit levert om de pergola, de motoren die verantwoordelijk zijn voor de beweging van de lamellen, de ritsscreens, de verlichting en andere accessoires waarmee de pergola is uitgerust, zoals USB-aansluitingen of luidsprekers, van stroom te voorzien. In de toekomst kan het overschot aan elektriciteit dat door de pergola wordt opgewekt, aan het elektriciteitsnet worden toegevoerd, waardoor de pergola als een thuiscentrale op zonne-energie kan fungeren.

 

pergola_solar_pv_roof