Binnen of Buiten?

Soorten zonwering, door www.info-zonwering. Allereerst hebben we gekeken naar het verschil tussen binnen- en buitenzonwering. Bekijk hier alle soorten zonwering voor binnen en voor buiten. Tevens hebben we gekeken naar de gemiddelde kosten van zonwering, de kwaliteiten, levensduur en toepassingen. 

Knikarm zonnescherm Mileo - basis knikarm zonnescherm
luxaflex-duette-architella-shades-sluys-wonen

Binnenzonwering

Binnenzonwering wordt aan de binnenzijde van het glas toegepast. Er zijn veel soorten binnenzonwering, ook wel raamdecoratie genaamd. Groot verschil is bij binnenzonwering in functionaliteit en sfeer. 

Buitenzonwering

Het klinkt logisch, buiten zonwering wordt buiten toegepast. Er zijn speciale toepassingen welke ook binnen toegepast worden. Hier vindt u een overzicht van alle soorten binnenzonwering.

Buitenzonwering, soorten

FAQs

 

Werkt binnenzonwering goed?

Afhankelijk waarvoor binnenzonwering wordt gekocht is de werking natuurlijk afhankelijk van de reden en de soort zonwering. Bijvoorbeeld een verduisterend rolgordijn werkt goed voor verduistering en minder goed als warmtewering. 

Kan elke zonwering elektrisch?

Bijna alle soorten zonwering zijn in een elektrisch bedienbare optie leverbaar. Er zijn ook zonwering soorten welke niet elektrisch bedienbaar zijn. Bijvoorbeeld een vaste aluminium luifel of een gespannen zonnezeil . De meeste soorten zijn echter wel elektrisch bedienbaar. 

Wat is G-waarde?

De G-waarde staat voor hoeveel energie die uiteindelijk door de zonwering heen naar binnen komt. G-waarde 0,20 wil zeggen dat er 20% van de totale zonwering energie naar binnen komt. Buitenjaloezieen hebben een zeer gunstige g-waarde (0.07 is mogelijk) wat betekend dat slechts 7% van de totale zonne energie door de zonwering naar binnen komt. In verband met TO-juli is dat heel belanagrijk. 

hoe breed kan een zonwering?

Alle zonweringen kunnen exact op maat gemaakt worden voor een bepaalde situatie. Afhankelijk van soort zonwering is de breedte bij binnenzonwering vaak tot 600 cm mogelijk bij de professionele producten en bij basis producten kleiner. Professionele zonwering kan ook geheel samengesteld worden per project. Het is altijd belangrijk uw adviseur te vragen naar de maat beperkingen van een zonwering product. 

Staat uw vraag er niet bij?

Ons service team beantwoord graag uw vragen over alle merken en soorten zonwering.